Bremen en het Oldenburger Land, tussen oerbossen en Waddenzee. Natuurreis periode 27 April tm 5 mei 2024

Tijdens deze reis maken we kennis met het Noordwest – Duitse Oldenburger Land. Oldenburg ligt op de overgang van de hoger gelegen zandgroten de Geest  naar het laaggelegen zeekleigebied van de Weermacht aan de rand van de Waddenzee.   We bezoeken onder meer diverse fraaie parken vol rododendrons , de Schlossgarten  en de botanische tuin van  Oldenburg, het Schloss park in Rasterde, de lutelsburg, Schloss Jever, de kunstenaarsdopen Worpswede en Fischerhude, de oerbossen Neuenburget Urwald Hasbruch, de Ahlhorner Fischteiche, het  National park Niedersächsisches Wattenmeer met zijn kwelders, het hoogveen in het Diepholzer Moor, het ooievaarsdorp Wesermarsch en de prachtige steden Bremen en Oldenburg.           

Rondom Oldenburg liggen prachtige oude bossen waaronder de Urwald Hasbruch en het Neuenburger Urwald met een rijke voorjaarsflora. De oude eiken en Haagbeuken zorgen voor een gevarieerde avifauna met diverse soorten spechten en holenbroeders. Een bijzonder waterrijk gebied vormen de Ahlhorner Fischteiche aan de rand van een oeroud bosgebied, de Urwald Baumweg. Hier leven ganzen, Brilduikers en Futen.  Nog meer watervogels, zoals Kluten, Bergeenden en Brandganzen, zijn te vinden langs de Jadebusen, een zeearm aan de Duitse Waddenkunst. Hier ligt het zogenaamde Schwimmendes Moor, een buitendijks gelegen hoogveen. Inde kwelders eromheen leven steltlopers als Grutto, Tureluur en Scholekter en groeit de typerende zoutvegetatie met Engels gras, Engels lepelblad en lamsoor.

Daarvan kunnen we ook genieten tijdens een wandeling door de Langwarder Aubengroden aan de kop van Butjadingen. In de vissershaven van Fedderwardersiel bezoeken we de typische kroegjes en het Nationalpark Infocentrum. BIJ voldoende interesse kunnen we hier wadlopen. Een wandeling over de Juliusplate voert lang de bloeiende Kievitsbloemen. En wat is Ostfriesland zonder Ooievaars, een bezoek aan een theehuis of het bierstadje Jever? In het hoogveen van het Goldenstedter Moor, in het kraanvogelgebied Diepholzer Moor, leidt het turfreintje langs Eenarig wollegras en Kleine veenbes. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de musea in de oude Hanzestad Bremen en de kunstenaarsdorpen Worpswede en Fischerhude met schilderijen van Paula Modersohn-Beckers, Otto Modersohn en Heinrich Vogeler. Prachtige parken zijn de Rhododendron parken Bruns en Hobbie in het Ammerland waar boomhoge rododendrons bloeien. In Rastede ligt de zomerresidentie van de hertogen van Oldenburg, omgeven door een uitgestrekt park.Ook de Lütetsburg bij Norden ligt in een Engels landschapspark.Oldenburg kent een prachtige Schlossgarten, botanische tuinen diverse musea. 

Dag 1: Heer reis, Ahlhorner Fischteiche, Schlossgarten Oldenburg.

Dag 2: National park Wattenmeer(kwelders), Feddenwaddersiel.

Dag.3: Bezoek aan BREMEN ( Schnoor, Böttchergasse, Dom, Rathaues0).

Dag.4: Rhododendron park Bruns, Neuenburger Urwald en Jever.

Dag.5: Kievitsbloemen wandeling, Worpwede en Fischerhude.

Dag.6: Urwald Hasbruch, Kloster Hude en Rhododendron park Hobbie.

Dag.7: Schlosspark Rastede en Oldenburg ( musea, botanische tuin).

Dag.8: Schloss Lütelsburg.

Dag.9: Goldenstedter Moor en thuisreis.

Prijs: 892 p.p. op basis van halfpension in een tweepersoonskamer in Hotel Wieting in Oldenburg, Einzelzimmerzuschlag 200. Exkl. Eintrittspreise ( ca.35).

Reisezeitraum 27.April bis 5. Mai 2024.

Weltere Information und  Anmeldung: Olaf op den Kamp tel. 0031-6-22188175/ E-mail; info@eifelnatur.de