Natuur – en tuinen reis naar Engeland 11 – 17 juni 2022

Tijdens deze reis onder leiding van Olaf Op den Kamp bezoekt u diverse natuurgebieden aan de kust van East – Anglia, de steden Cambridge  en Norwich, maar ook het huis van Charles Darwin en fraaie tuinen zoals Audley End en Wrest Park.

Dag 1 Heenreis , Down House   

NA de overtocht met de ferry rijden we naar het plaatsje Down House zien we de werkkamer van de beroemde geleerde Charles Darwin. in de tuin staan bomen die door Darwin zelf zijn geplant, ook zien we de Victoriaanse groentetuin en de orchidee kassen. ´s Avonds arriveren we in ons hotel in Bury St. Edmunds.

Dag 2   Audley End , Saffron Walden

Audley End is een fraai voorbeeld van een Engelse landschapstuin,  ontworpen door de beroemde tuinarchitect Lancelot ´Capability´ Brown. Enorme bomen, de kunstmatige rivier Cam, een fraaie bloementuin en de rijk gevulde Kitchen Garden met de bijzondere verwarmde kassen zijn een bezoek waard. Vergeet niet het prachtige huis te bekijken.  We bezoeken ook het stadje Saffron Walden met haar prachtige huis te bekijken . We bezoeken ook het stadje Saffron Walden met haar vakwerkhuizen.

Dag 3  Grimes Graves ,  Cambridge

´s Ochtens naar Grimes Graves, een uitgestrekt complex van vuursteenmijnen uit de steentijd. Eromheen ligt een fraai heidegebied waar we doorheen wandelen.  In de universiteitsstad  Cambridge brengen we een bezoek aan enkele colleges met hun prachtige binnentuin. We wandelen langs de River Cam en ontdekken bijzondere planten en struiken in de Botanische Tuin. Natuurlijk kunt u ook shoppen.

Dag 4  Wells – next -the  – Sea ,  zeehondentocht Blakeney Point.

Bij Wells – next – the – Sea wandelen we door de Cley Marshes een gebied met rietlanden waarin steltlopers als Scholekster, Kluut en Tureluur leven. Ook loggen er diverse plassen waar we uitkijken naar de moerasvogels. Bij Blakeney Point maken we een rondvaart naar de zeehondenkolonie en wandelen door de kwelders op de landtong.

Dag  5 The Broads ,  Norwich

The Broads bestaan uit diverse natuurgebieden met rietvelden, plassen en sloten met moerasvogels als Kleine en Grote karekiet, Rietgors, Roerdomp en Kraanvogel. Hier wandelen we door de moerassen en kijken vanuit de Hiders naar vogels. ´s Middags bezoeken we  het historische woonstadje Norwich langs  de river Yare met zijn kathedraal, het Castle uit de tijd van Willem de Veroverraar en de steegjes bij Elm Hill.

Dag 6  Wrest Park ,  terugreis

Wrest Park strekt zich uit rondom een naar Frans voorbeeld gebouwd paleis. De  broderie -tuin en de Italiaanse tuin nabij het paleis zijn streng geordend en wijken daardoor af van de doorgaans vrij natuurlijke Engelse tuinen. Veel speelser gaat het toe in het omliggende park met vele ´folies´ en waterpartijen zoals het Long Water. Ook hier is de hand van Capability Brown in het spel. Na het bezoek aan Wrest Park rijden we naar de ferry en aanvaarden de thuisreis.

Inbegrepen: * 5 overnachtingen, * 5 maal ontbijt. * overtocht naar Engeland per ferry, * reis per comfortabele touringcar met minibar en toilet. * prijs € 570 p.p. op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer.  Eenpersoonskamer 670.  Exclusief entreegelden. * Paspoort, * vaccinatie noodzakelijk.

Meer informatie en aanmelden: Olaf op den Kamp tel.06-22188175,  e-mail: info@eifelnatur.de

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *