City-tour WENEN, BRATISLAVA 23 – 29 mei 2022

Dag 1. 23 mei. Onze reis vertrekt van af  de Markt in SIMPELVELD om 8.00 uur. Aansluitend vervolgen wij onze reis via de Duitse autoweg A3 met geregelde pauze. Aansluitend houden wij een grotere stop in de Duitse vakwerk stad Rothenburg  ob der Tauber.

17:30 uur vertrekken  wij naar ons hotel Schuster am Marktplatz. Waar wij van ons avondmaal gaan genieten. Wat vrije tijd  en aansluitend overnachten. Het hotel is  in het centrum van Greding.

Dit gezellige hotel in familiebeheer is gevestigd in een 17eeuws huis aan een kasseienstraat. Het hotel ligt op 2 minuten lopen van het Archeologie Museum, op 10 km  en 11 km van Schloss Hirschberg, een middeleeuws kasteel. 

Dag 2. We vervolgen onze reis naar Wenen. Natuurlijk ook met weer een leuke tussenstop. Waar en wat dit zal zijn, blijft nog even geheim. Tegen de avond we bij “Das Steinberger hotel” aankomen. Na het avondeten  gaan we, met gids, een kleine rondrit  door de stad maken. Natuurlijk stoppen we bij de Prater. Hierna gaan we naar het hotel om van onze nachtrust te genieten.

Dag 3. Na het ontbijt gaan we Wenen verkennen. We maken een stadswandeling met gidsen. Zij laten ons de mooiste plekjes van Wenen zien. En natuurlijk krijgen we ook de mogelijkheid iets te bezichtigen. Overigens wisten jullie dat het historische centrum van Wenen op de Wenen op de Werelderfgoedlijst staat? De hoofdstad van Oostenrijk heeft prachtige pleinen en paleizen. Je vind nergens een stad die zo’n keizerlijke uitstraling heeft.

Dag 4. Staat Bratislava op het programma. Ook hier zullen we met gids een rondleiding maken . Bratislava is de hoofdstad van  Slowakije. Bratislava ligt in het zuidwesten van Slowakije aan de voet van de Kleine Karpaten en beslaat zowel de oevers van de Donau als de linkeroever van de rivier de Morava. Het wordt begrensd door Oostenrijk en Hongarije en is de enige nationale hoofdstad die grenst aan twee soevereine staten.  Ze telt circa 437 000 inwoners. Tegenwoordig is Bratislava het politieke, culturele en economische centrum van Slowakije. De stad herbergt de residentie van de Slowaakse president, het parlement en de uitvoerende autoriteiten van Slowakije. Bratislava heeft verschillende universiteiten, vele musea, theaters, galerieën en andere culturele en educatieve instellingen. Veel grote ondernemingen en financiële instellingen in Slowakije hebben hier hun hoofdkantoor. 

Dag 5. Daan we naar “der Wienerwald” Heiligenkreuz. Heiligenkreuz is een gemeente in de Oostenrijkse deelstaat Neder-Oostenrijk, gelegen in het district Baden. De gemeente heeft ongeveer 1300 inwoners. Heiligenkreuz heeft een oppervlakte van 29,5 km². Het ligt in het noordoosten van het land, in de buurt van de hoofdstad Wenen.

MayerlingOp het kloosterkerkhof van Heiligenkreuz werd barones Marie von Vetsera begraven, nadat zij op het jachtslot Mayerling samen met de Oostenrijkse kroonprins Rudolf zelfmoord pleegde. De moeder van Marie liet bij het of een kapel verrijzen. Bij het in deze kapel opgericht Mariabeeld, zijn twee engelen geplaatst, waarvan er een is gemodelleerd naar de beeltenis van Marie von Vetsera.

dag 6 Zaterdag vertrekken we weer huiswaarts. Maar ook die dag staat er weer iets leuks op het programma. Op de terugweg overnachten we weer in Greding bij hotel Schuster am Marktplatz.

. na ontbijt vertrekken wij huiswaarts, op de terugweg bezoeken wij het klooster Stift Melk, aansluitend een middagstop in  Regensburg v3erder vervolgen wij onze reis

met een tussenstop in Kelheim brengen een kort bezoek aan de Befreiungshalle met een mooi uitzicht op de Donau met aansluitend de Donau durchbruch dan naar ons hotel en sluiten af met een diner met gut burgerliche kuche

Dag 7. Zondag gaat het dan echt naar huis. We sluiten onze reis natuurlijk af met het afscheidsdiner. Jullie zien we zijn al flink bezig maar het moet nog verder uitgewerkt worden.

Prijs:  €  640 p.p. basis van halfpension in een tweepersoonskamer.  Een persoonskamer €  715.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *