Tuinen en tuinenreis naar Wenen van 28 april tot 7 mei 2023

Tuinen – en natuurreis naar Wenen.

Tijdens deze tiendaagse tuinen – en natuurreis maken we kennis met een bijzonder stukje Oostenrijk. Niet allen bezoeken we de prachtige stad Wenen met haar fraaie parken en monumenten, maar we verkennen ook diverse nationale parken in de omgeving.

Via Zuid- Duitsland rijden we naar het barokke klooster van Melk dat is opgenomen in het Unesco-Werelderfgoed. In Wenen vinden we naast allerlei fraaie kerken  en musea ook prachtige paleizen met uitgestrekte parken als Schönbrunn en Belvedere. Deze worden omgeven door fraaie parken met fonteinen en standbeelden. Daarnaast kunt u de binnenstad van Wenen bezoeken en zien we de Wilde hamsters. Langs de Donau ligt National-park  Donau-Auen waar ooibossen worden doorsneden door nevengeulen van de Donau. Op de bosbodem bloeit de Daslook en in het water leven Bevers en Europese moerasschildpadden. In het bos zingen vogels als Nachtegaal, Wielewaal en Koekoek. We bezoeken Schloss Orth  met het informatiecentrum  van de Donau-Auen en Schloss Eckartsau met zijn Engelse park. Een zijrivier van de Donau is de March.Deze nog ongetemde rivier stroomt door een prachtig hardhoutooibos waarin Zwarte ooievaars, Wilde zwijnen en Bijeneters leven. In de majestueuze eiken broedt een grote kolonie Ooievaars. Bijzonder zijn de diverse soorten kieuwpootkreeften, primitieve ongewervelden die tijden van droogte als ei in de modder overleven. ‘s Middags bezoeken we het prachtige Schloss Hof met zijn uitgestrekte park in Franse stijl en een Sieselkolonie.  De Neusiedler See is het meest westelijk gelegen steppemeer van Europa.  Het ondiepe meer en de snel uitdrogende  tijdelijke wateren eromheen, de zogenaamde Lacken, zijn een paradijs voor vogelliefhebbers. Hier broden reigersoorten als Grote en Kleine zilverreiger. Steltlopers als Kluut,  Stelkluut, Kievit, Grutto en Kemphaan zijn hier te zien. Het gebied wordt begraasd  door

Hongaarse stepperunderen met indrukwekkende horens.  Een ander oud  huisdierras is het  Mangalitzavarken.  In steil randen nestelen  Bijeneters en in oude boomgaarden  de Hop. Hier bezoeken we het Hongaarse Esterhazy Paleis. Op de terugweg bezoeken we de spectaculaire Donaudurchbruch in Beieren.

Dag 1. Heenreis met overmachtig in Zuid – Duitsland.

Dag 2. Stift Melk, barok juweel langs de Donau met fraai park.

Dag 3. Wenen: Hamsters kijken, Schloss Schönbrunn, vrije middag.

Dag 4. Wenen: Botanische Tuin, park Belvederepaleis, vrije middag.

Dag 5. Neusiedler See ( vogels kijken)

Dag 6. Nationaalpark Donau-Auen , Schloss Orth en Schloss Eckartsau

Dag 7. Wandeling March -Auen en Schloss Hof met zijn baroktuin.

Dag 8. Neusiedler See en Esterházy Paleis Fertöd

Dag 9. Donaudurchbruch en Kloster Weltenburg.

Dag 10. Terugreis na overnachting in Zuid- Duitsland.

Prijs:€ 850 p.p. op basis van halfpension in een tweepersoonskamer. Entreegelden circa € 70

Meer informatie en aanmelden: Olaf op den Kamp tel.06-22188175,  e-mail: info@eifelnatur.de